Het was één van de hefstige crashes ooit in de Formule 3; Sophia Flörsch schoot op zeer hoge snelheid over de hekken naast het circuit van Macau. Inmiddels is bekend dat ze begin maart zal testen.

De achttienjarige Sophia Flörsch ervoer afgelopen november een crash van ongekende proporties. Haar Formule 3-bolide schoot in Macau extreem hard van de baan af wat bizarre beelden opleverde. Inmiddels is bekend dat ze in maart weer in actie komt op Monza waar ze zal testen voor de Formula European Masters. De Duitse Flörsch is de enige vrouwelijke coureur in de Formule 3-series, de dame komt uit voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing, een team waarvoor in 2014 ook Max Verstappen gereden heeft voor hij naar de Formule 1 overstapte.

Het ongeluk is één van de heftigste uit de Formule 3 ooit. Flörsch hield er een breuk in haar wervelkolom aan over. Ze verbleef slechts een week in het ziekenhuis en is inmiddels voledig genezen. Het nieuwe Formule 3 seizoen, wat overgegaan is in de 2019 Formula European Masters,gaat 4 mei op het circuit Hockenheimring van start. Zie de beelden hieronder nog eens terug.

https://www.instagram.com/p/BqZnjmpneF3/